Sunnere hverdagspizza

Klar for en litt sunnere hverdagspizza med en spennende smakskombinasjon? 

 

Bunnen er laget av quinoa og havre som gjør at den er proteinrik og har god næringsverdi. Fyllet består av mozarella, karamellisert løk og sprøstekt grønnkål. Oppskriften er inspirert av vegetarentusiast @hannelenedahlgren

 

Pizzabunn:

  • 100 g Quinoamel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 175 g Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 ts fiberhusk
  • ½ ss bakepulver
  • ½ ts salt
  • 3 dl lunkent vann


Karamellisert løk:

  • 2-3 ss olivenolje
  • 3 gule løk, i ½ cm tykke skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 1 ts sukker
  • ½ ts sort pepper
  • ¾ ts salt


Fyll:

  • 120 g grønnkål, i biter
  • 1 ss olivenolje
  • ¼ ts salt
  • 225 g revet mozarella 


Forslag til servering:

  • Rømmedressing
  • Chili flak 
  • Granateplekjerner
  • Revet parmesan

 


Dette gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200℃ varmluft og dekk en stekeplate med bakepapir.

2. Lag først den karamelliserte løken. Varm olje i en stekepanne eller en tykkbunnet gryte på middels varme. Ha i løken, og la den frese i 10 minutter mens du rører jevnlig.

3. Ha i finhakket hvitløk, sukker, salt og pepper etter 10 minutter, senk til lav varme og la det frese i ytterligere 10–20 minutter. Rør innimellom.

4. Mens løken steker lager du pizzabunnen. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør sammen til en tykk grøt. Hvis du vil lage to runde pizzabunner, har du halvparten av blandingen over på stekeplaten og former deigen til en pizzabunn på ca. 25 cm i diameter. Gjenta med den resterende deigen. Ha litt olje på hendene, da klistrer deigen seg ikke fast. Du kan også ha hele deigen på et stekebrett og forme den som en langpanne. Hvis du vil kjevle ut deigen legger du på en stor bit med plastfolie og kjevler på den (slik at deigen ikke setter seg fast).

5. Stek pizzabunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Steketiden varierer etter tykkelsen på bunnen og stekeovnen. Sjekk om den er ferdig stekt og sprø etter ca. 10 minutter. 

6. Ha grønnkål i en stor bakebolle, ringle over olivenolje og dryss over salt. Massér grønnkålen i cirka ett minutt til den er mør og mørkegrønn.

7. Når pizzabunnen er ferdig stekt, fordeler du først revet mozarella over bunnen, deretter karamellisert løk og til slutt grønnkål. Det ser mye ut, men fyllet krymper i ovnen. 

8. Stek pizzaen nederst i ovnen i ytterligere 9-12 minutter til fyllet er sprøstekt, men ikke brent. Server med ønsket topping. 


God fornøyelse!  

 

Tips!

Du kan selvsagt gjøre det litt enklere ved å benytte vår Pizzabunn miks som bunn og så følge oppskriften videre for toppingen. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha