Tangzhong rundstykker med nøttepålegg

Rundstykker som både metter og smaker får du med denne oppskriften. Og nøttepålegg, ja det lager du veldig enkelt selv. 

Begge oppskriftene hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"

 

Du trenger:

Jevning:

55 gram glutenfritt Havremel

2 dl vann

 

Deig:

  • 550 gram Eltefri Brød miks
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 3 ss olje
  • litt glutenfri havregryn til pynt
  • Eventuelt sammenpisket egg til pensling, alternativt vann

Nøttepålegg følg denne linken

 

Dette gjør du:

Sett ovnen på 220 C etter heving. 

Start med å lage jevningen av havremel og vann ved å blande disse to i en liten kjele. Varm opp under konstant omrøring til en jevn og klumpfri røre. Temperaturen skal ikke overstige 40C.

Er du usikker på dette med temperatur kan du enten bruke et termomoter eller kjenne etter om røra er fingerlunken; jevningen skal ikke være kaldere eller varmere enn deg selv.

Bland så melblandingen, tørrgjær, sukker og vann i en bakebolle og tilsett jevningen. Kjør denne blandingen på lav hastighet i kjøkkenmaskin i min 15 min. Tilsett så salt og olje og kjør deigen sammen i ytterligere 15 min. 

Sett til heving i bakebollen under plast i ca 1 time. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Deigen skal være ganske klissete men lett å forme. Del deigen opp i 12 like store emner som du former til rundstykker og legger på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett til ny heving ca 1 time. Pensel rundstykkene med sammenpisket egg eller litt vann og strø havregryn over som pynt. 

Stekes midt i ovnen i 12-15 min. 

Ta rundstykkene av stekebrettet og la de avkjøles på rist. Nytes lune med hjemmelaget nøttepålegg.

 

Tips!

Del rundstykkene i to og legg i fryseren dersom det blir noen til overs. Lett å ta opp og lett å nyte etter en liten lunk i ovnen.  

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha