22/05/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Torsk med grønnkål og bokhvete
Torsk på seng av grønnkål og bokhvete, toppet med ristede mandler og en smakfull vinaigrette.
En rask, enkel og næringsrik hverdagsmiddag – som også egner seg godt når du vil imponere gjester. Oppskriften er inspirert av Matprat.
Du trenger (2-4 porsjoner):
- 1 pose Bokhvete boil-in-bag fra Det Glutenfrie Verksted
- 80 g grovhakkede mandler
- 500 g torskefilet / torskeloins
- 200 g grønnkål, vasket og grovhakket
- 1,5 ss smør
- salt og pepper
Vinaigrette:
- 3 ss olivenolje
- 3 ss sitronsaft
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts honning
- salt og pepper
Dette gjør du:
1. Kok bokhveten etter anvisning på pakken.
2. Rist de hakkede mandlene i en tørr stekepanne.
3. Kok opp usaltet vann i en kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp på nytt, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La fiskestykkene trekke i 7-10 minutter. Fisken er ferdig når den akkurat begynner å flake seg.
4. Varm opp smør i en stor stekepanne og stek grønnkål til den begynner å falle sammen. Smak til med salt og pepper. Tilsett den kokte bokhveten og bland sammen.
5. Lag vinaigrette ved å røre sammen olivenolje, sitronsaft, dijonsennep og honning. Smak til med salt og pepper.
6. Server torsken på en seng av grønnkål og bokhvete. Topp med ristede mandler og ringle over vinaigrette.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar