Spirer av chiafrø

Spirer av chiafrø

I et glutenfritt kosthold kan det være smart å ha et ekstra fokus på de sunne glutenfrie råvarene for å ta enklere, bevisste valg. Det er nemlig et utall gode, næringsrike og naturlig glutenfrie råvarer som lett kan introduseres og brukes i et glutenfritt kosthold, som for eksempel Chiafrø.

Litt fakta om Chiafrø:

• Chiafrø er frø fra planten Salvia Hispanica som er en plante fra myntefamilien med opprinnelse fra Mexico og Guatamala.

• Du får Chiafrø både som hvite og sorte/ brune.

• Frøene er veldig næringsrike og består av 1/3 fett hvorav mye er essensielle fettsyrer som plantebasert omega-3 og omega-6, i tillegg til kostfiber, protein, vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksidanter.

  • Såkalt supermat for fordøyelsen.

 

Vi i Det Glutenfrie Verksted bruker allerede Chiafrø i flere av våre produkter og sikrer derfor produkter med både god smak og ernæring. Du har kanskje testet vår Eltefri Brød miks? Müsli med Chia er en klar favoritt da den kan brukes til det meste som en perfekt løsning til enten müsli, grøt, hjemmelaget kjøleskapsgrøt og til og med til kakebakst.

Å lage spirer av Chiafrø er en hyggelig og enkel måte å sikre litt ekstra påfyll av gode næringsstoffer. Disse spirene lyser jo opp både kjøkkenbenken og brødskiva. 

Slik lager du chiaspirer:

1. Finn frem en bolle og legg fuktig tørkepapir i bunn. Papiret skal være ganske så vått.

2. Dryss så chiafrø over papiret og bruk en sprayflaske til å vanne frøene. De skal vannes 3 ganger om dagen de første dagene, og ganske godt hver gang.

3. Fortsett å vanne i dagene fremover og sett gjerne bollen et sted med godt lys. Du vil snart se at det begynner å vokse frem små spirer. De er både gode og skikkelig dekorative.

 

Du kan også lese mer om Chia frø og flere andre nyttige naturlig glutenfrie råvarer her på vår nettside – via denne linken

Ekstra tips: bringebær er nå i sesong og det er perfekt å lage seg hjemmelaget syltetøy inkludert litt chiafrø for ekstra næring men også fordi chiafrø gjør syltetøyet tykkere da det trekker til seg væske 10 ganger sin egen vekt. Smart, ikke sant?!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha