Denne salaten vil du elske! Frisk og mettende med deilige grønnsaker, grillet ost og søte blåbær. Nydelig til lunsj, men også perfekt tilbehør til sommerens grillmat.
Middag
Det har skjedd mye siden jeg fikk cøliaki! Nå er det pålagt å merke alle produkter med allergier og det har blitt et ganske så bra utvalg av glutenfrie retter. Den enkleste måten å unngå gluten i forbindelse med middagsforberedelser er å spise så rent som mulig. Uansett er det alltid fristende med noe godt så her har jeg samlet noen av mine favoritter - for en enklere løsning for deg.
-
Sommersalat med ost, bokhvete og blåbær
-
Sommersalat med bokhvete
27/05/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSommersalat med bokhveteLes merOppskrift på en forfriskende salat med vannmelon, fetaost, bokhvete, ruccola og mynte – en skikkelig smaksbombe som garantert blir en favoritt gjennom hele sommeren!
Bokhvete har en mild, nøtteaktig smak som passer perfekt sammen med de andre ingrediensene. Salaten kan serveres som et lett måltid i seg selv, eller som tilbehør til grillmat.
-
Torsk med grønnkål og bokhvete
22/05/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTorsk med grønnkål og bokhveteLes merTorsk på seng av grønnkål og bokhvete, toppet med ristede mandler og en smakfull vinaigrette.
En rask, enkel og næringsrik hverdagsmiddag – som også egner seg godt når du vil imponere gjester. Oppskriften er inspirert av Matprat.
-
Grissini
19/05/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGrissiniLes merOppskrift på glutenfri grissini, uten gjær. Grissini er perfekt tilbehør på tapasbordet, til grillmat, supper og perfek tilbehør på sommerens utflukter.
Disse er enkle og raske å lage med vår Pizzamiks. Du kan variere topping etter ønske, men her brukte vi sesamfrø. Andre forslag er valmuefrø, linfrø, maldonsalt eller parmesan.
-
Urtebaguetter med hvitløk og ost
19/05/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerUrtebaguetter med hvitløk og ostLes merDe beste glutenfrie hvitløksbaguettene lager du selv!
Supergodt og enkelt med vår Focaccia miks og hjemmelaget hvitløkssmør. Helt perfekt som tilbehør til grillmat, gryter, til tapasbordet eller når du bare har lyst på noe skikkelig godt.
-
Ramsløkpesto
14/05/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRamsløkpestoLes merPesto er ganske så enkelt å lage selv. Og, det kan varieres med ganske mange ulike ingredienser. Som denne med ramsløk!
Her blir mengden ingredienser tilsatt litt underveis og dermed ikke helt nøyaktig men du får en pekepinn på hva som bør med.
-
Pai med spinat og chevre
16/04/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPai med spinat og chevreLes merEn enkel og supergod pai med spinat og chevre. Denne passer både som et måltid i seg selv eller som tilbehør.
Passer også ypperlig på koldtbordet. Server gjerne med en frisk salat og godt brød ved siden av.
-
Pølsehorn med sesamfrø og chiliflak
11/04/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPølsehorn med sesamfrø og chiliflakLes merRaske pølsehorn toppet med sesamfrø og chiliflak. Disse passer perfekt på tur eller i matpakken. Smaker alltid godt og er også koselig å lage sammen med barna.
-
Pestosnurrebrød med mozzarella og parmesan
19/03/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPestosnurrebrød med mozzarella og parmesanLes merDisse pestosnurrene er fylt med mozzarella og parmesan og er enkle å lage med vår super populære pizza miks! Du kan enkelt doble oppskriften og fryse ned snurrene.
Perfekt i matpakken, på tur eller til suppe.
-
Sprø Bokhvetesalat
03/03/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSprø BokhvetesalatLes merVi laget den fristende sprø rissalaten til @matklubbentrondheim, men byttet ut risen med bokhvete.
Salaten ble fantastisk god, og bokhveten passet helt utmerket! Oppskriften gir to store, eller fire små salater. Denne må du bare prøve, det er den beste salaten vi har spist på lenge!
Og her får du et enkelt tips vi ønsker å vise deg hvor du enkelt kan bytte ut ris med bokhvete for en enda bedre salat.
-
Salat med rødkål, rødbeter og bokhvete
02/03/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSalat med rødkål, rødbeter og bokhveteLes merEn fargefest av en salat å servere. Til å bli glad av!
Bokhvete gir en lett nøtteaktig smak, og sammen med de andre ingrediensene skaper det en deilig og mettende rett med litt ekstra næring.
Perfekt som lunsj eller som tilbehør!
-
Flettet hvitløksbrød
19/02/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFlettet hvitløksbrødLes merGlutenfritt hvitløksbrød med persille- og hvitløkssmør er det ultimate tilbehøret! Vi har laget en flettet variant som er ekstra fin å servere. Brødet er mykt i midten og sprøtt på utsiden.
Perfekt alene eller ved siden av suppe, salat eller grillmat.
-
Glutenfrie pølsebrød
17/02/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie pølsebrødLes merDenne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" 2021.
Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød.
Denne oppskriften kan du bruke til å løse begge deler.
-
Franske baguetter
08/01/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFranske baguetterLes merHar du savnet franske baguetter?
Vår glutenfrie versjon har en sprø skorpe og en myk og luftig kjerne. Kan fylles med godt pålegg, eller spises ved siden av gryter og supper. Også veldig godt med bare smør, eller til å dyppe i olivenolje.
-
Pitabrød
04/01/2025 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPitabrødLes merEnkel oppskrift på glutenfrie pitabrød. Disse er saftige og luftige, og kan fylles med det du måtte ønske. Pitabrødene trenger ikke å heve lenge, så det går fort å lage! Kan også serveres ved siden av gryteretter, salater eller supper.
-
Bakt gulrotsalat med bokhvete
04/12/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBakt gulrotsalat med bokhveteLes merEn skikkelig god salat som kan lages med smak av vinter eller smak av sommer. Salaten med smak av vinter er det perfekte tilbehøret til julematen, med søte tranebær, honningglaserte mandler og en nydelig appelsinvinaigrette. Bytter du ut appelsin med sitron og tranebær med granateplekjerner, har du en frisk variant med smak av sommer.
Begge variantene er like gode, bare prøv selv!
-
Bokhvetesalat
03/11/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBokhvetesalatLes merBokhvete regnes faktisk som en av de mest nyttige matvekstene på jorden, og er naturlig glutenfri.
Rik på fiber, mineraler og vitaminer. Et godt og sunnere alterntiv til ris og pasta. Smaker godt som tilbehør til middag, i grøt og salater.
Her gir vi deg oppskriften på en skikkelig digg salat. Om du serverer med noen gode rundstykker eller brød til så er denne også god til middag.
-
Salat med kokt bokhvete, gresskar og feta
28/10/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSalat med kokt bokhvete, gresskar og fetaLes merIdag ble det en digg salat basert på litt rester av kokt bokhvete.
Så godt og så mange muligheter - perfekt måte å bruke det du har i kjøleskapet. Her piffet opp med ovnsbakt gresskar siden det jo er høytid for det. Resten av gresskaret kjørte jeg sammen i blender til puré og vil bruke det i bakst litt senere.
-
Bokhvete tabbouleh
09/10/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBokhvete tabboulehLes merPrøv denne superenkle og raske oppskriften på bokhvete tabbouleh, en frisk salat perfekt som tilbehør til alt fra grillmat til ovnsretter. Den er også nydelig sammen med pitabrød og hummus.
Tabbouleh har sin opprinnelse i Libanon, og lages originalt med bulgur. Denne glutenfrie varianten er minst like god, bare prøv selv!
-
Bokhvete stir fry
25/09/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBokhvete stir fryLes merOppskrift på stir fry med red curry paste, ananas, kylling og bokhvete. En smakfull hverdagsmiddag på bare 20 minutter!
-
BokhveteOtto
12/09/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBokhveteOttoLes merEr du glad i risotto?
Vi utfordrer deg uansett til å prøve en ny vri basert på bokhvete - litt mer smak og krunsj med denne varianten.
Bokhveteotto med kantareller, dette må du bare prøve! Hel bokhvete kan brukes på samme måte som du ville brukt risotto. Bokhvete har en mild nøtteaktig smak som passer helt utmerket til denne retten.
-
Glutenfri Pinsa
15/07/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri PinsaLes merDu kjenner igjen den følelsen når du er på handletur og ser nye, fristende alternativer og så er det selvsagt ikke glutenfritt.
Denne gangen var det Pinsa, og jeg tenkte jeg at "hallo, det kan vi jo få til!" glutenfritt så klart!
Og - det ble kjempegodt! Brukte en av våre favoritter. Focaccia miks.
-
Sommerpai
01/07/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSommerpaiLes merSommerpai med squash, purre og blåmuggost. Den er enkel og rask å lage, og smaker fantastisk!
Vi serverte paien ved siden av en sommerlig salat med pære og valnøtter, og en enkel dressing av olivenolje, sitronsaft, honning, Dijon sennep og litt salt og pepper.
Og til de av dere som leter etter vår Paibunn miks så er den til salgs i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial og Allergikost.no I tillegg til vår egen nettbutikk da :)
-
Brioche hamburgerbrød
10/05/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBrioche hamburgerbrødLes merGlutenfrie myke brioche burgerbrød bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftig og saftig bakst.
Disse smaker helt fantastisk til burgere. Lag disse neste gang du skal spise burger, det blir garantert en favoritt!
-
Søtpotet Gnocchi
11/04/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSøtpotet GnocchiLes merGnocchi av søtpotet med brunet salviesmør er en klassiker og utrolig godt! Server det som en middagsrett, eller gjør som italienerne og spis det som forrett.
Gnocchi er enkelt å lage, og med søtpotet blir dette en litt sunnere pastarett.
-
Gulrotsuppe med surdeigsrundstykker
21/03/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGulrotsuppe med surdeigsrundstykkerLes merGulrot og appelsin er nydelig sammen, og denne fargerike suppen er til å bli glad av! En kremet suppe av gode råvarer som er perfekt som en liten forrett eller som hovedrett med rundstykker til.
Eltefrie surdeigsrundstykker er enkle å lage når du først har en aktiv surdeigsstarter. Disse rundstykkene er både smakfulle, luftige og saftige. Lag deigen på kvelden og bak ut på morgenen eller la deigen fermentere mens du er på jobb og bak ut på kvelden. Enklere blir det ikke!
-
Kikertbrød
17/01/2024 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKikertbrødLes merFlere av dere er store fan av vårt Kikertmel.
Og ikke uten grunn : ) supert til så mye, men at vi også kunne bake et brød kun av kikertmel, uten gjær ble en ny og positiv opplevelse.
Se bare her:
-
Selleriburger, eller falafel
10/10/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSelleriburger, eller falafelLes merSaftige og smakfulle selleriburgere eller “falafel” med sellerirot, sorte bønner, gulrot, potet og fem glutenfrie melsorter. Glutenfrie melsorter er ofte best i kombinasjon med andre glutenfrie melsorter for best mulig smak og konsistens. Her er det mye fiber og proteiner, slik at disse holder deg mett lenge.
-
Olivenbrød
30/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerOlivenbrødLes merEn ny favoritt!
Prøv dette smakfulle olivenbrødet sammen med pisket kryddersmør eller aioli. Perfekt ved siden av supper og salat, men like godt alene.
-
Grønnsak fritters
15/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGrønnsak frittersLes merNår grønnsaksesongen er på sitt beste er det bare å la se friste. Disse frittersene smaker riktignok godt hele året - bare prøv :)
-
Pizzasnurrer
03/08/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPizzasnurrerLes mer“Back to school” pizzasnurrer, for en super start på skolen!
Passer også perfekt til å ha med seg som niste eller til å ha med seg på tur, som helgekos eller i barneselskap. Pizzasnurrene smaker helt nydelig rykende ferske rett fra ovnen. De kan også fint fryses ned, så lag gjerne en dobbel porsjon. Legg den med i matpakken rett fra fryseren, den er tint til lunsj.
-
Pizzahorn med pepperoni og mozzarella
26/07/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPizzahorn med pepperoni og mozzarellaLes merBak smakfulle horn med pepperoni og mozzarella. Herlig å servere rykende ferske rett fra ovnen. Pizzahorn er supert til både matpakke og turmat (de kan varmes på bålet), lett å ta med seg og smaker alltid godt. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned.
-
Maistortillas ca 8 stk
27/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMaistortillas ca 8 stkLes merHva med å lage dine egne tortillas, som her fra boka «Et glutenfritt kjøkken»? Disse kan du overraske med til den vanlige tacokvelden eller du kan fylle de med godsaker å ha med på dagens utflukt?
-
Blomster focaccia
20/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBlomster focacciaLes merFinn frem kreativiteten og lag en dekorativ blomsterfocaccia i sommer. En fryd for øyet og smaker ekstra godt! Dekorer focacciaen med grønnsaker, urter, oliven, krydder eller frø. Kun fantasien setter grenser.
Smakfullt tilbehør til grillmat, spekemat, supper og lignende og perfekt på tapasbordet.
-
Ramsløkflette
05/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRamsløkfletteLes merNår våren kommer med alt som spirer og gror så gjelder det å nyte det naturen har å by på, som for eksempel ramsløk. Ramsløk er ikke like lett å få tak i og nå viser det seg at den økende interessen rundt denne har gjort at den ble rødlistet i 2021. Bama har salg av ramsløk.
Ramsløk er en viltvoksende plante med to brede avlange blader, stjerneformede, hvite blomster i skjerm og en smal løk under jorden. Alle deler av planten er spiselig og inneholder løkoljer som gir den karakteristiske løklukten.
Nå har jeg kjøpt en bunt i butikken og laget denne deilige ramsløkfletten i tillegg til at jeg laget litt ramsløk pure som jeg testet på pizzabunn stekt på pizzagrill - begge deler helt nydelig.
Her får du opskrift på ramsløksflette - perfekt tilbehør til sommerens grillmat, en deilig salat eller suppe.
-
Baba ganoush
01/06/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBaba ganoushLes merBaba ganoush, en nydelig libanesisk auberginedip. Passer perfekt som tilbehør til alt av sommerens grillmat eller som dipp sammen med godt brød, knekkebrød eller vår favoritt Crackers Sesam laget med surdeig, havsalt og sesamfrø.
-
Hvitløksbrød med caprese
16/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHvitløksbrød med capreseLes merHer snakker vi skikkelig snadderrett. Perfekt tilbehør til sommermaten eller rett og slett om du bare blir fristet :)
Focaccia miksen er en suveren favoritt også her.
Litt omstendelig prosess men så verdt det.
-
Snurrer med ricotta og spinat
11/05/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSnurrer med ricotta og spinatLes merNå som årets grilldag er her og sommeren er på gang med alt den inneholder av utflukter, avslutninger, sammenkomster og lange lyse dager er det på sin plass å dele oppskriften på disse deilige snurrene fylt med ricotta, spinat og et dryss parmesan.
Supergode som tilbehør!
-
Galette med beter, chevre og hasselnøtter
14/04/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGalette med beter, chevre og hasselnøtterLes merI dag kan vi friste med en deilig Galette med chevre, rødbeter og hasselnøtter - en enkel og rustikk pai full av smak. Prøv den du også!
Paibunnen kan lages med eller uten egg.
Lag gjerne en ruccolasalat med balsamicodressing som tilbehør.
-
Tomatsuppe med eltefrie, grove baguetter
28/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTomatsuppe med eltefrie, grove baguetterLes merHva med å planlegge enkelte middager som gjør en hektisk hverdag både mer nærings- og innholdsrik?
Her deler vi en fresh og smakfull tomatsuppe med grove baguetter som tilbehør.
-
Små baguetter med fristende pålegg
08/02/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSmå baguetter med fristende påleggLes merHva med å friste gjengen med nybakte rundstykker til kvelds? Eller som tilbehør til dagens middag? Oppskriften på plantebasert smørepålegg er også verdt å prøve. Alt tilberedt av vår dyktige ambassadør Rebecca.
-
PastaSkole - tomatsaus
26/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPastaSkole - tomatsausLes merEn fresh, nydelig tomatsaus som det perfekte tilbehør til hjemmelaget glutenfri pasta!
-
PastaSkole - glutenfri hjemmelaget pasta
26/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPastaSkole - glutenfri hjemmelaget pastaLes merLa oss snakke om PASTA!
Det er sjelden vår familie jubler over pastarettene vi har laget basert på kjøp av ferdig tørket pasta så derfor velges det veldig ofte noe annet til middag. Noe annet som er mer mettende, og så må jeg innrømme også mer næringsrikt. Men nå er stemningen noe ganske annet...
Etter å ha blitt kjent med Rebecca, vår nye ambassadør for Det Glutenfrie Verksted, og fått vært med på hennes løsning til hjemmelaget pasta er vi solgt. Denne oppskriften er helt super - og derfor deles den med deg i dag med håp om inspirasjon til hjemmelaget pasta også hjemme hos deg.
Glutenfri så klart! -
Crispy blomkål med hummus og karamellisert løk
23/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 2 KommentarerCrispy blomkål med hummus og karamellisert løkLes merHvorfor ikke starte uken med denne freshe oppskriften?
Perfekt snack uansett hvilken ukedag det er : )
-
Søtpotetpai med fetaost
16/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSøtpotetpai med fetaostLes merPai smaker jo like godt til lunsj, middag og kvelds og denne er intet unntak. Vi har et uttall varianter på pai men idag har vi laget en som er fylt med søtpotet og feta etter inspirasjon av Lise Finckenhagen.
Litt smartere og veldig, veldig godt som jo er det aller, aller viktigste. I tillegg til å være glutenfritt, så klart!
-
Glutenfrie Ciabatta
13/01/2023 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie CiabattaLes merSprø skorpe og myyyk innside! Disse ble helt fantastisk gode - enkelt var det også. Se bare her!
-
Maisbrød
22/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMaisbrødLes merEn av de vanligste tilbehørene til Thanksgiving er maisbrød. Denne oppskriften gir deg et luftig og lett brød med søt smak som passer perfekt til kalkunen om du planlegger å feire. Helt glutenfritt såklart!
Vi anbefaler deg egentlig å prøve deg på dette brødet uansett anledning.
-
Glutenfri Fiskegrateng
19/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 3 KommentarerGlutenfri FiskegratengLes merEn rett vi ofte savner, men som vi har funnet ut er overraskende enkelt å lage er jo glutenfri fiskegrateng. Ganske så sunt og godt og helt klart barnas favoritt.
Prøv denne!
-
Pizza "the american way"
08/11/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPizza "the american way"Les merEn digg pizza som er glutenfri med tykk, luftig bunn - skikkelig digg! Prøv denne!
-
Potet focaccia
26/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPotet focacciaLes merHar du noen gang prøvd å bruke potet når du baker focaccia? Du bør virkelig prøve det. Vi hentet inspirasjon fra flinkeste Ina som driver @matpaabordet og hennes bok «potetkokeboka»!
-
Mini pizza
25/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMini pizzaLes merHvis du ikke helt vet hva du skal lage til middag i dag så lag dette! Super enkelt og skikkelig godt!
-
Taco toast
11/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTaco toastLes merDe fleste av oss digger jo både taco og toast så hvorfor ikke slå disse to sammen!?
-
Restevafler eller Risvafler om du vil
11/10/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRestevafler eller Risvafler om du vilLes merOfte blir det rester og her får du et smart tips til bruk av risrester, nemlig risvafler! : )
-
Høstpai med smørstekte kantareller
30/08/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHøstpai med smørstekte kantarellerLes merHøstpai med smørstekte kantareller!
Altså denne sesongen er bare magisk. Det er så mange spiselige ting du kan plukke i naturen som løfter maten til nye høyder!
Har du funnet et hemmelig sted å plukke kantareller kanskje?
Vi kjenner høsten i luften hver morgen nå og syns derfor det passet seg godt å dele oppskrift på en deilig pai:
-
Chicken nuggets
04/05/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerChicken nuggetsLes merChicken nuggets med gressløkdipp! Glutenfrie så klart!
Noe så digg, enkelt og smakfullt! Perfekt både til middag, lunsj, forrett, apetizer eller snack. Og ikke minst perfekt å ha med til festbord som for eksempel 17. mai buffet.
-
Hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta
29/03/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricottaLes merIkke la navnet på miksene våre begrense deg, her har nemlig Focaccia miksen blitt til hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta.
-
Monkeybread
07/03/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerMonkeybreadLes merFor en smakfull, artig vri å lage med vår Focaccia miks, denne må du bare prøve! Perfekt tilbehør til tapas, suppe, gryte eller til en deilig salat.
-
Syltet rødløk
21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSyltet rødløkLes merHer gir jeg deg oppskriften fra boka "Et glutenfritt kjøkken" og har du ikke laget sylta rødløk tidligere så må jeg be deg om gi det et forsøk nå. Så enkelt og så utrolig godt - og passer jo nesten til alt : )
-
Falafel med spinat
21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFalafel med spinatLes merEn fristende grønn løsning både til middag og lunsj. Disse er skikkelig gode bare å momse på, eller ha det sammen med en salat eller i en wraps.
Prøv også med syltet rødløk til - og den finner du oppskriften til via denne linken.
-
Grove baguetter
21/02/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGrove baguetterLes merVi vet at nistebrød miksen er en stor favoritt blant mange av dere! Har du prøvd å bake noe annet med denne enn polarbrød/ nistebrød? Hvis ikke burde det helt klart være en ting du tester ut.
Oppskriften er ganske så enkelt - se bare her:
-
Kikertpannekaker
23/01/2022 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerKikertpannekakerLes merGrønt er skjønt - for kropp og sjel :) Og disse pannekakene bidrar til begge deler.
Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
-
Brun saus - glutenfri så klart!
23/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBrun saus - glutenfri så klart!Les merSiste hånd på verket, prikken over i'en, en god saus til julemiddagen som alle kan nyte.
-
Pull apart hvitløksbrød
09/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPull apart hvitløksbrødLes merEt skikkelig fristende brød - prøv det!
En morsom, og veldig god, måte å servere gjestene et litt annerledes brød på. Perfekt tilbehør til supper, tapas, grillmat, salater.
-
Hjemmelagede fiskepinner - glutenfritt så klart!
09/12/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHjemmelagede fiskepinner - glutenfritt så klart!Les merHvorfor ikke prøve deg på hjemmelagede fiskepinner? Denne oppskrfiten er hvertfall ganske så enkel og lykkes med og tipper jeg rett så vil du lage disse opptil flere ganger : )
-
Pizza bakt på pizzastein
29/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPizza bakt på pizzasteinLes merSommer, sol, grilling og litt latere dager?
Bak pizza på grillen - innkjøp av pizzastein har vist seg å være gull verdt, og har gitt mange muligheter. Sjekk denne enkle løsningen på pizza!
-
Potetpai
-
Focacciaboller med pesto og revet Västerbottenost
28/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerFocacciaboller med pesto og revet VästerbottenostLes merSett deigen i kveld og overrask deg selv og resten av gjengen med de diggeste focacciabollene fylt med pesto og revet Västerbotenost.
Du kan selvsagt lage deigen i dag og bake som vanlig, men eltefritt er jo en perfekt løsning og alternativ.
-
Loff med revet sitronskall og dill
01/07/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerLoff med revet sitronskall og dillLes merLoff med smak av sitron og dill - perfekt tilbehør til sommerens skalldyr, tapas eller grillings. Bare prøv - skikkelig godt!
-
Eltefritt brytebrød
25/06/2021 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerEltefritt brytebrødLes merNoe så enkelt og så godt! Sett deigen i kveld, eller i morgen tidlig og bak det herligste brytebrødet til dagens middag, kvelds, frokost, sen lunsj eller ta med på dagens piknik.
-
Glutenfrie muffins med ost og pesto
17/02/2020 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie muffins med ost og pestoLes merGlutenfrie muffins fylt med smeltet ost som smaker digg alene, med litt pesto eller som tilbehør til annen småmat.
Smaker aller best når de er nybakte, og fortsatt litt varme, men gjør seg også godt i lunsjboksen. Helt klart verdt en bakst, eller to.
Du trenger:
- 3 dl Maismel fra Det Glutenfrie Verksted
- 1/2 dl Bokhvetemel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 1/2 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 egg
- 2 dl melk/ plantebasert
- 125 gram Jarlsberg ost skåret i biter
- 3 ss smør
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Pisk egg og melk lett sammen.
- Bland de tørre ingrediensene; maismel, bokhvetemel, bakepulver, salt og pepper, tilsett smøret og så eggeblandingen og bland godt.
- Bruk et muffins brett som du smører formene godt og fyller med røre, og har du ikke muffinsbrett så kan du fint bruke du kraftige, store muffinsformene.
- Fyll formene med røre og fordel ostebitene i formene.
- Stekes i ca 15 min - følg med på tiden.
Avkjøles lett før du nyter med for eksempel hjemmelaget pesto? Oppskriften på den finner du her
-
Rustikk pai
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 1 KommentarRustikk paiLes merJeg er kanskje i overkant glad i rotfrukter og denne varianten er virkelig en herlig variant – passer godt til kylling eller kjøtt, eller som den er, rett og slett. Inspirasjon til denne fant jeg på meny.no.
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks
- 1 egg
- 80 gram smør
- 4-6 ss vann
- 1 stor rødløk
- 1 stor rødbete
- 1 del søtpotet eller gulbete
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk pære
- 1 liten rød chili
- rosmarin- eller timian kvister
- 5 ss olivenolje
- 2 ss balsamico eddik
- salt & pepper
- eventuelt 1 egg til pensling
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på pai miksen, pakk deigen inn i plast og legg kaldt i min 30 min.
- I mellomtiden deler du opp grønnsakene; løk rødbete, søtpotet/ nepe i smale båter, hvitløk i tynne skiver, chili hakkes men husk å fjerne alle frøene først, pæren i båter. Bland alt i en bakebolle og hell på olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper og bland godt.
- Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
- Kjevle paibunnen direkte ut på et bakeark – ha gjerne litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig dersom deigen oppleves klissete. Hell innholdet i bakebollen over på paibunnen og brett opp kantene rundt. Legg rosmarin- og eller timian kvister på toppen.
- Stekes midt i ovnen i ca 40-45 min.
Serveres varm, alene eller med det du synes passer til. Gled deg! God fornøyelse!
-
Tomatsuppe med fiberbrød
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTomatsuppe med fiberbrødLes merHjemmelaget tomatsuppe er noe helt annet enn pose-suppe – enkelt er det også! Lag denne som en liten forrett, lunsj eller middag. Om du lager den til middag bør du legge i noen kyllingbiter slik at den metter og varer litt lenger.
Dette trenger du:
- 1 ss smør
- 1 løk hakket
- 1 liten chili hakket
- 1 fedd hvitløk hakket
- 2 ss bladpersille hakket
- 4-6 tomater (bruk gjerne de som har blitt litt overmodne)
- 2 bokser grovhakkede tomater (gjerne økologiske)
- 1/2 liter vann pluss kylling-/ grønnsaksfond
- Littebitt sukker
Dette gjør du:
- Smelt smør i kjele og fres hakket løk, hvitløk, chili og tilsett til slutt de hakkede tomatene.
- Hell på kraft og bokser med tomater og la det hele putre i drøye 15 min.
- Tilsett hakket bladpersille, spar gjerne litt til pynt. Kjør suppa jevn med stavmikser.
- Smak til med litt sukker tilslutt – ellers vil du kjenne at suppa blir ganske syrlig basert på alle tomatene.
- Kok gjerne noen egg mens suppa putrer som du tilsetter ved servering.
Som tilbehør smaker det veldig godt med fiberbrødet. Denne miksen er sååå enkel å tilberede da det eneste du trenger for å bake dette brødet er:
- 1 pose fiberbrød miks
- 1 pose tørrgjør
- 3,5 dl vann
- og 1 liters brødform.
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, la brødet avkjøles før du skjærer i det. Og ha gjerne litt godt smør til
Dette er en enkelt, smakfull og herlig smårett. Riktig god fornøyelse!
-
Glutenfrie krutonger
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie krutongerLes merSå lurt og så enkelt å lage. Jeg har her mikset rester av Focaccia og Fiberbrødet bakt av miksene fra Det Glutenfrie Verksted. Ellers bruker du det du har av glutenfrie brødrester, og gjerne da litt tørt brød.
Dette trenger du:
- Rester av Focaccia og Fiberbrødet bakt av miksene fra Det Glutenfrie Verksted eller andre glutenfrie brødrester
Dette gjør du:
- Skjær opp i passe store terninger og fordel utover et stekebrett kledd med et bake ark.
- Hell litt god olivenolje over og bland godt.
- Kvern litt salt og pepper over og gjerne litt hvitløk (da får du hvitløks krutonger :)).
- Har du litt friske urter er det også godt å hakke opp og fordele utover.
- Stekes på 200 grader i ca 10 min. Følg med på tiden.
Kjempegodt å ha stående i en skål på kjøkkenbenken eller bruke det med en gang til en cæsar salat eller lignende. Holder seg 2-3 dager. Kos deg!
-
Tomatpai
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerTomatpaiLes merDenne våren plantet jeg flere typer tomatplanter og nå bugner det av cherrytomater, perletomater og plommetomater i kjøkkenhagen – lykke! <3 Fantastisk å kunne plukke sine egne tomater, men samtidig en utfordring med å få spist opp alle så da gjaldt det å finne på noe lurt – i dag ble det tomatpai som ble servert til lunsj med frisk salat og hjemmelaget focaccia. Oppskriften kan helt klart anbefales og her kommer den.
Dette trenger du:
- 1 pose Paibunn miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 80 gram mykt smør
- 1 egg
- 4-6 ss vann
- 300 gram tomater
- 3-4 ss grov sennep
- 1 håndfull friske basilikumblader hakket
- 150 gram revet ost
- 1 pk feta ost i blokk
- 4 egg
- 2 dl melk
- salt og pepper
Dette gjør du:
- Start med paibunnen – følg fremgangsmåten på baksiden av pakken.
- Mens paibunnen avkjøles deler du opp tomatene. Jeg brukte for det meste cherrytomater og da holdt det å dele disse i to, bruker du større tomater deler du det opp i skiver.
- Start med å smøre sennep på bunnen
- Dryss revet ost på før du fordeler tomater jevnt rundt
- Hakk basilikum og fordel over tomatene
- Riv fetaost i småbiter og dryss over
- Pisk egg og melk og hell over bunnen
- Tilslutt litt salt og pepper
- Stekes på 210 grader i ca 25 min
- Avkjøles lett
Serveres smålun sammen med frisk salat og gjerne en nybakt focaccia (her finner du fremgangsmåten til «verdens beste» glutenfrie focaccia). Kos deg!
-
Rampete sommerpai
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRampete sommerpaiLes merVarmen gjør noe med oss, det er helt klart. Tempoet roer seg, matlysten kanskje ikke helt på topp og da er det veldig greit med noe enkelt, smakfullt og godt. Som denne pai varianten for eksempel. Kan spises alene, som tilbehør, til middag eller lunsj, på brygga eller på hytta eller akkurat der du er nå Og har du reist på sommerferie og er et sted hvor det ikke er en pai form å oppdrive så har du løsningen her!
Dette trenger du:
- 1 pose Paimiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 egg
- 80 gram smør, mykt
- 4-6 ss vann
- 3-4 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 pose fersk spinat, 200 gram
- 1/2 rødløk i skiver
- ca 100 gram feta ost
- ca 50 gram pinjekjerner
- salt og pepper
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Paimiksen, bland miks, egg, smør og vann
- Legg miksen kjølig minimum 30 min
- Sett stekeovnen på 200 grader
- Finn frem en type silkonmatte/ bakematte og legg deigen på denne
- Kna deigen litt så den mykes litt opp
- Finn frem et bakeark som du så legger over deigen
- Kjevle deigen til den nærmest dekker bakearket
- Finn frem stekebrett og legg denne over bakepapiret slik at du enkelt kan løfte paibunnen som nå sitter fast i bakearket opp i stekebrettet.
- Prikk deigen lett med en gaffel
- Bland olivenolje og balsamicoeddik i en liten bolle og pensle dette på bunnen
- Fordel så spinat og rødløk utover, og smuldre fetaost på toppen og til slutt pinjekjerner
- Brett så gjerne kantene litt opp.
- Stekes i ca 15-20 min men følg med på tiden og ta den ut når paibunnen har fått en fin og gylden farge og spinaten har falt sammen.
- Ringle resten av olivenolje blandingen over og strø litt salt og pepper på før du serverer.
God fornøyelse!
-
Pai med røkt ørret eller røkelaks
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPai med røkt ørret eller røkelaksLes merPai kan varieres i nesten det uendelige. I tillegg er det en fin måte å rydde litt opp i kjøleskapet på Denne gangen fikk jeg lyst til å prøve med røkt ørret – og det ble så godt at den oppskriften må deles.
Dette trenger du til paibunn:
- 1 pose Paimiks bunn fra Det Glutenfrie Verksted (200 gram)
- 80 gram mykt smør
- 1egg
- 4-6 ss vann
Dette trenger du til fyll:
- 6 egg (kan fint klare deg med 4 egg)
- 3 dl matfløte lett
- 3 ss kesam mager
- brokkolini (de små brokkoliene er så gode, men kan fint byttes ut med vanlig brokkoli)
- 200 gram røkt ørret (eller røkelaks)
- 2 vårløk kuttet
- 200 gram revet ost (bruk gjerne osterester her)
- salt og pepper
- Paiform
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på Paibunn miksen
- Legg bunnen i kjøleskapet minimum 30 min. Den kan fint ligge lenger men da må du kna den og jobbe den litt myk innen du starter med å kjevle den.
- Kjevle ut deigen. Bruk gjerne en silikonmatte/ bakematte som underlag og legg et bakepapir på toppen før du starter med å kjevle
- Når deigen er passe stor legger du den da opp ned i paiformen slik at bakepapiret ligger i bunn.
- Prikk deigen lett med en gaffel.
- Stek så kun paibunnen (uten fyll) i 10 min på 200 grader
- Mens bunnen stekes og avkjøles gjør du klart det du skal ha av ingredienser til paien.
- Strø revet ost i bunn av formen
- Strø så hakket vårløk rundt i formen
- Fordel skiver med røkt ørret/ røkelaks
- Det samme gjør du med brokkoliniene
- Bland egg med matfløte og kesam, og pisk sammen med gaffel til du har en jevn røre. Tilsett litt pepper og bittelitt salt.
- Hell eggeblandingen over paifyllet og strø resten av osten på toppen.
- Har du friske urter tilgjengelig strør du litt av dette også på toppen.
- Stekes i ca 30 min, men følg med på tiden da steketiden varierer i forhold til ovn og størrelse på paiformen.
Serveres med en frisk og grønn salt! Dette er en skikkelig god sommerpai! God fornøyelse! <3
-
Smakfull pai
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSmakfull paiLes merHar du Pai miksen kan du i prinsippet bruke det du ønsker av fyll til den. Denne har jeg fylt med spinat som er full av gode næringsstoffer, og en fin ingrediens å benytte. I tillegg til litt løk for eksempel. Under ser du basis oppskrift for fyll og så er det i prinsippet opp til deg hva du fyller den med av smak. Lykke til og send meg gjerne din favoritt oppskrift på Pai så kan vi kanskje dele den her?
Dette trenger du til paibunn:
- 1 pose Paibunn miks
- 80 gram mykt smør
- 1 egg
- 4-6 ss vann
Dette trenger du til fyll:
- 3 dl melk (bland gjerne fløte og melk. Laktosefritt går selvfølgelig veldig bra)
- 4 egg
- 2 dl revet ost
- Salt og Pepper
- I tillegg til dette kan du egentlig blande inn det du ønsker eller har til rådighet. For eksempel spinat, løk, soltørkede tomater, bacon, brokkoli, asparges, friske urter, skinke eller spekeskinke.bytt ut ost med feta ost. Ja listen er vel nærmest uendelig og det er en perfekt måte å rydde litt opp i kjøleskapet på? Matvett du vet.
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på pakken med Paibunn miks.
- Bunnen stekes først i ca 10 min, midt i ovnen, over- og under varme, 200 grader.
- Legg så på ønsket fyll og stek videre i ca 30-40 min.
- Følg med på tiden og ta ut paien når fyllet har stivnet og osten smeltet.
Lykke til med din favoritt pai og god fornøyelse!
-
Lavfodmap pai
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerLavfodmap paiLes merDenne har jeg lånt av Julianne Lyngstad, Godt for magen, og er verdt å teste ut også for deg som går på LavFODMAP.
Dette trenger du:
- 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80g smør mykt
- 4-6 ss vann
- 100 g bacon
- 100 g brokkoli
- 3 dl laktosefri melk
- 3 egg
- 1 ts tørket oregano
- salt og pepper
- 1 dl revet hvitost
- 1 paiform 30 cm
Dette gjør du:
- Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min.
- I mens forbereder du fyllet.
- Kutt brokkoli i små biter. Kok opp vann i en liten kjele og ha i brokkoli og la koke i et par minutter. Hell av vannet og sett brokkolibitene til side.
- Sprøstek bacon i en stekepanne.
- Legg paibunnen på et bakeark og klem den litt flat med bruk av hendene. Legg et bakeark på toppen og kjevle deigen jevnt tynn. Legg så underste bakeark med deigen i en paiform, og press paibunnen ut i en paiformen ved hjelp av fingrene. Stikk små hull i bunnen ved hjelp av en gaffel.
- Forstek bunnen i 7 minutter på nederste rille i ovnen.
- Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, laktosefri melk og krydder i en bolle.
- Ta bunnen ut av ovnen og fordel brokkoli og bacon før du heller over blandingen med egg og melk.
- Strø over revet hvitost til slutt.
- Stek paien på nederste rille i 30 minutter, eller til paien har fått en gyllen farge.
- Server gjerne med en frisk salat.
Nammmm sier nå bare jeg
Følg bloggen til Julianne Lyngstad for flere lavFODMAP- tips og oppskrifter – trykk her.
-
Gulrotsuppe og focaccia
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGulrotsuppe og focacciaLes merDenne kombinasjonen er veldig enkel å tilberede og utrolig smakfull! Fargerik og skikkelig høst mat. Start med å mikse deigen til Focaccia – følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen så slipper jeg å gjenta den her;).
La deigen stå til heving mens du kutter opp ingrediensene til suppa.
Dette trenger du av ingredienser:
Til gulrotsuppe:
- 700 gram økologiske gulrøtter i biter
- 1 løk hakket
- 4 hvitløkfedd hakket
- 1 liten chili hakket
- 20 gram fersk ingefær hakket
- 1 ts koriander frø knust i morter
- 8 dl kyllingkraft
- 2 appelsiner – saft fra disse tilsvarer ca 2,5 dl
- Salt & pepper
- Fersk koriander til pynt/ dekor
- Litt olje
Dette gjør du:
- Kutt alle grønnsaker/ ingredienser først.
- Varm litt olje i en kjele og fres løk blank, tilsett hvitløk, chili, ingefær og gulrøtter og la surre med løken noen minutter før du tilsetter kyllingkraft og appelsinjuice.
- Kok opp og la koke til gulrøttene er passe myke.
- Bruk en stavmikser til å «mose» suppa til en jevn og fin konsistens.
- Fyll opp ønsket menge i suppeskål og strø litt frisk, hakket koriander over før du serverer med nybakte, varme focaccia.
Oppskriften er også delt i magasinet Farge no5 Høst 2016.
God fornøyelse!
-
Glutenfrie hamburgerbrød
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie hamburgerbrødLes merDenne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" 2021.
Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød.
Denne oppskriften kan du bruke til å løse begge deler.
-
Hjemmelaget pesto
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerHjemmelaget pestoLes merGrønt er skjønt, og pesto lager du veldig enkelt selv! Passer nesten til alt også tenker jeg.
Dette trenger du:
- 1 potte frisk Basilikum
- 1 fedd hvitløk
- en neve pinjekjerner
- en neve revet parmesan ost
- olivenolje
- litt salt og pepper
- Stavmikser
Dette gjør du:
- Legg alle ingredienser i mikser’n og kjør/ bland godt. Smak til med salt og pepper.
- Oppbevares i kjøleskap i et glass med lokk om det blir noe igjen.
Har du lyst på glutenfrie pestosnurrer så kan du prøve deg på denne oppskriften. God fornøyelse!
-
Rødbethummus
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerRødbethummusLes merHar du allerede testet Falafel miksen? Da håper jeg du også vil prøve ut denne varianten på hummus. Oppskriften finner du også på Falafel miks posen. Krever litt forberedelser, men du verden det er verdt det når den er ferdig.
Dette trenger du:
- 1 boks kikerter
- 2 ts spisskummin
- 1/4 ts pepper
- 300 gram rødbeter
- 3 ss olivenolje
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss tahini *)
- 1 dl olivenolje
- 1 skvis sitronsaft
- 1/2 ts salt
Dette gjør du:
- Skrell rødbetene og del opp i grove biter, hell over 3 ss olivenolje og stek på 225 grader i ca 30 min til bitene har blitt møre.
- Avkjøles mens du blander de andre ingrediensene i en bolle med stavmikser.
- Smak til med sitron og salt til slutt.
Så enkelt lager du egen tahini:
- *)tahini lager du enkelt ved å riste sesamfrø i en varm og tørr stekepanne. Pass på å riste frøene slik at de ikke brenner seg. Når sesamfrøene har fått en gylden farge tar du de i foodprosessoren og kjører til de deler seg og skiller ut sin egen olje, sesamfrøolje. Om du er utålmodig eller synes massen blir for tørr tilsetter du litt god olivenolje. Tilsett litt havsalt om du vil, men det er ikke nødvendig. Så enkelt er det faktisk å lage sin egen tahini
-
Västerbotten pai
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerVästerbotten paiLes merÅ bli invitert på lunsj er litt hverdagslykke, og hvertfall når vertinnen byr på hjemmelaget pai laget med Pai bunn miksen min :)
En helt ny variant var det også som helt klart er verdt å dele med dere.
Pai smaker også både til lunsj og middag.
Dette trenger du til paibunnen:
- 1 pk Paibunn miks (1 pose a 200g)
- 1 egg
- 80g smør mykt
- 4-6 ss vann
Dette trenger du til fyllet:
- 3 egg
- 2 dl creme fraiche/ eller melkefritt alternativ
- 2 ts havsalt
- 1 ts kvernet svart pepper
- 150 gram revet Västerbotten ost (kan erstattes med parmesan man da blir smaken litt strammere)
Til pynt:
- 1 liten rødløk
- 75 gram løyrom
- 1,5 dl creme fraiche
- Dill om du har
Dette gjør du:
- Miks sammen paibunn og sett i kjøleskap i ca 30 min. (følg fremgangsmåten på produktet)
- Finn frem silikonmatte/ bakematte og et bakeark. Legg paibunnen på silikonmatta og legg bakearket over. Klem litt ned før du bruker kjevle til å kjevle ut.
- Legg deigen over en paiform og dekk opp på kantene. Bruk en gaffel til å prikke før du setter til steking.
- Mens du venter på at pai-bunnen skal bli ferdig, blander du egg, creme fraiche/ laktosefri melk og krydder i en bolle.
- Bland inn revet ost og fordel det hele over den forstekte paibunnen.
- Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min. Følg med på tiden. Når massen ser stiv ut er den ferdig.
- Avkjøles på rist.
- Skrell rødløk og finhakk.
- Del opp i porsjonstørrelsen og legg en skje creme fraiche, løyrom og rødløk på hver og pynt eventuelt med litt dill eller annet grønt.
- Serveres med en frisk, grønn salat.
God fornøyelse! :)
-
Glutenfrie lomper
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 2 KommentarerGlutenfrie lomperLes merHvorfor ikke bake lomper selv og sørge for at måltidet blir komplett?
Jeg tipper flere av dere har endt opp med løsningen som jeg har gjort når det serveres pølser. Joda det går fint det, pølser uten lompe. Men nå har jeg eksperimentert litt og funnet ut at det faktisk funker å lage lomper selv. En enkel oppskrift som selvfølgelig er best når de er ferske. Helt klart verdt en bakst!
De du ikke spiser opp fryser du ned enkelt med matpapir imellom.
-
Glutenfritt flatbrød
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfritt flatbrødLes merSavner du sprø, gode flatbrød? Her får du en enkel, og nesten litt morsom oppskrift.
Krumkakejernet kan brukes til flere ting enn krumkaker til jul!
Disse gjør det lille ekstra som tilbehør eller bare nytes som de er med litt godt smør på.
-
Blinis
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerBlinisLes merBlinis er den perfekte foretten, helt enkelt.
Disse kan du fint lage i forveien, putte i fryseren og ta opp kort til før gjestene kommer - eller før familien kommer hjem hvis du vil overraske med en liten appetizer før mandagsmiddagen : ).
Denne oppskriften og bilde er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". Foto av Line Dammen.
-
Spinatpannekaker
11/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerSpinatpannekakerLes merSnakk om energiboost ;) - pannekaker tilsatt frisk spinat. Grønt, fresht og ganske så godt!
Dette trenger du til 9-10 pannekaker:
- 180 gram Bokhvetemel fullkorn
- 3 egg
- 3 dl melk
- 65 gram frisk spinat
- en klype havsalt
- Litt smør til steking
Dette gjør du:
- Følg samme fremgangsmåte som for vanlige pannekaker;
- Bland egg, melk, havsalt og pannekakemiks og tilsett så den friske spinaten
- For å få en jevn fin rører bruker du en blender.
- Varm opp stekepannen (jeg syntes det ble best resultat med ganske høy varme)
- Stekes fortløpende og legges oppå hverandre slik at det holder seg myke og varme
Finn frem det du måtte ønske å tilbehør. Jeg syntes det ble en skikkelig god kombinasjon med sprøstekt parmaskine og chorizopølse, revet parmesan, litt sennep, urter og litt salat. Bare til å rulle sammen å nyte fortløpende.
Morsom farge og mange gode smaker - og har du småtasser i huset så kommer du vel ikke unna historien om Skippern... ;)
God fornøyelse!
-
Pizza pinner
02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerPizza pinnerLes merDette er en morsom og enkel variant til helgekosen, når du får gjester, eller om du bare vil krype opp i sofa'n med noe godt!
-
Galette med løk og bacon
02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGalette med løk og baconLes merEr du glad i pai? Og pannekaker?
Tenker du at å lage en egen glutenfri paibunn er litt for krevende eller stressende? Da har jeg løsningen til deg her!
Stek opp "en haug" bokhvetepannekaker og bruk noen av disse som bunn - resten blir til en deilig dessert)
-
Glutenfri calzone
02/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfri calzoneLes merHjelp! Tom for Pizzabunn miksen, men med Focaccia miks i hus var det en enkle løsning på gutta's middagsforslag;
Calzone! :)
Dette trenger du til ca 8 calzoner:
- 1 pose Focaccia miks
- 1/2 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær
- 150 gram Kesam eller laktosefris Kesam/ Soyayoghurt
- 20 gram olivenolje
- 3 dl vann
- Litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
- Olivenolje til pensling (ikke nødvendig)
Ingredienser til fyll:
- Peppes Pizzasaus eller bruk din favoritt
- Friske urter og/ eller pizzakrydder
- Litt Skinke og pepperoni (bruk dine favoritter)
- Mozarella ost
- Diverse urter og/ eller pizzakrydder
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miksen – sett til heving mens du finner frem fyllet. Hev gjerne 30 min.
- Jeg tok en liten opprydning i kjøleskapet og brukte peppe's pizzasaus, skinke, pepperoni og mozarellaost i tillegg til friske urter.
- Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig og strø lett på kjøkkenbenken. Deigen kan være litt klissete å jobbe med men det løser du enkelt ved litt ekstra mel.
- Del deigen opp i ca 8 like deler.
- Jobb litt med hvert emne, klem den flat og bruk en kjevle til å jevne den ut
- Smør på med pizzasaus og legg på ønsket fyll og ost.
- Brett emne over hverandre og klem lett sammen. Du kan eventuelt pensel med litt olje eller vann om du ikke synes de fester seg godt nok.
- Legges så på stekebrett kledd med et bakeark.
- Sett ovnen på 215 grader
- Pensle lett med olje eller vann og strø litt pizzakrydder på toppen om ønskelig.
- Stekes i ca 25 min - følg med på tiden
- Avkjøles lett før de nytes for eksempel med en deilig frisk salat.
Riktig god fornøyelse!
Focaccia miksen finner du i butikker som Coop Obs, Mega og Extra, Kolibri Kolonial Ullevål Hageby, Røtter St.hanshaugen Oslo, Jacobs på Holtet og allergikost.no.
-
Nanbrød
01/10/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerNanbrødLes merSkikkelig digge nan-brød!
Nan brød blir fort et stort savn når du må leve glutenfritt, men nå har vi løst det for deg.
Disse nan-brødene ble skikkelig gode og det beste er at man kan fryse de ned og få ferske nan-brød hver gang man ønsker det.
-
Glutenfrie bruschetta
25/09/2019 - Det Glutenfrie Verksted 0 KommentarerGlutenfrie bruschettaLes merEn liten forrett, eller snacks som alle kan spise!!
Skikkelig digg er det også! ;) 2 pk Brødskiver gjør denne glutenfri på 1-2-3.
Du trenger til ca 4 pers forrett:
- 2-3 pk 2 pk Brødskiver Glutenfri på 1-2-3
- Olivenolje
- Ferske tomater i ulike farger og størrelser
- litt havsalt
- litt pepper
- friske urter som basilikum, timian og/ eller oregano
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på grill, alternativt bruk en stekepanne type med grillriller
- Ta litt olivenolje over brødskivene og legg i varm ovn eller på stekepannen.
- Stek til brødskivene er gyldne før du snur de.
- Risle så olivenolje over den andre siden og stek til den får en fin og gylden farge.
- Brødskivene legges på en rist slik at de forblir tørre mens du gjør klart resten
- Del tomater opp i ønsket størrelse
- Del opp brødskivene i ønskede størrelser (minimum 3 biter pr skive)
- Fordel tomater på brødbitene
- Ringle litt olivenolje over
- Strø litt havsalt og kvern litt pepper over
- Tilslutt pynter du med friske urter.
Så enkelt, og så utrolig godt! <3
God fornøyelse!
Produktinfo:
2 pk brødskiver glutenfri på 1-2-3 er i tillegg lavFODMAP for deg som trenger det.Du finner den i Meny, og de store Kiwi, i tillegg til COOP Obs, Mega og Ekstra fra uke 8 2019.